Manuel Čović proglašen za tjelohranitelja godine na području BiH

Dragan Čović
Čović je ujedno prvi koji je odlikovan tom nagradom na ovim prostorima.
Bitno priznanje

Na svečanoj večeri koju je organizirao predsjednik I.B.A.-e Hrvatske Rajko Bačnar u Rijeci, na kojoj je odlikovan Čović, bio je nazočan i Mostarac Dalibor Ćosić koji također posjeduje I.B.A.-in službeni međunarodni kod i zvanje međunarodnog tjelohranitelja, te će, najvjerojatnije, smatra Čović, upravo on iduće godine biti odlikovan za najboljeg tjelohranitelja BiH, jer posjeduje sve sposobnosti za to.
- Ovo priznaje mi uistinu puno znači, posebice jer sam prvi u BiH s tom diplomom. Stekao sam povjerenje I.B.A.-ovih čelnih ljudi, što mi je iznimno bitno. Zaslužiti certifikat, licencu i značku iznimno cijenjenog imena I.B.A., s kojom mogu raditi u 65 zemalja je veliki uspjeh. Već godinu dana radim s tom značkom i već sam štitio mnoga slavna imena iz susjedne Hrvatske, govori nam Čović.

Štitio je i brojene objekte na području Hercegovine, ali ne toliko i slavne ličnosti, jer je, kako kaže, ovdje to još strano, ljudi su drukčije orijentirani prema tome i manje cijene taj poziv, dok je u Hrvatskoj i svijetu to neka druga priča. Ove godine je u Hrvatskoj radio mnoga događanja, te štitio slavne ličnosti.

Tečaj u Mostaru

- Ćosić i ja smo dobili od našeg šefa zeleno svjetlo da na području BiH možemo promovirati I.B.A i zapošljavati one momke koji su spremni i zainteresirani za ovaj poziv. Naravno, isti će morati proći testove koje smo i mi polazili, i prije svega moraju biti čisti pred zakonom. Uskoro ćemo objaviti o tečaju, te kada skupimo grupicu, krenuti s istim. Tu će zainteresirani dobiti sve željene informacije o tome što I.B.A. nudi, ističe Čović. Tvrdi i to kako je imao niz ponuda za rad u inozemstvu, ali zbog obveza u BiH je iste odbio, ali nije isključeno da neće otići na kraće razdoblje raditi izvan granica BiH i Hrvatske.

- Ne mislimo stati na ovome ni ja ni Ćosić. Planiramo završiti više težih obuka. Sljedeća obuka koju namjeravamo proći je obuka čuvanja čelnih ljude u kriznim područjima, kao što je ratno područje, zatim još neke druge obuke po I.B.A.-inim zakonima i uvjetima rada, poručio je I.B.A.-in čovjek na mostarskoj adresi.

Piše:Almedina Bečić / Dnevni list