Još se ne zna da li će djeca u HNŽ-u dobiti učeničke knjižice

grude skola
Kako su potvrdili u Udruzi roditelja "Naša djeca", iz većine škola koje nastavu izvode po planu i programu na hrvatskom jeziku djeca i roditelji nisu upoznati s terminom podizanja učeničkih knjižica, svjedodžbi.

Roditelji nisu, navode iz Udruge, informirani o tome hoće li se retroaktivno realizirati izdavanje dokumentacije za proteklih šest godina.

Iz Udruge roditelja "Naša djeca" zahtijevaju transparentnost u radu, dostupnost svih relevantnih informacija koje se tiču obrazovnog procesa.

Inače, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije usvojilo je Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja pedagoške dokumentacije i evidencije u redovitoj osnovnoj školi. Pravilnikom je uređen i sedmogodišnji problem neizdavanja učeničkih knjižica i svjedodžbi.

Na temelju pedagoške dokumentacije i evidencije koju vodi, osnovna škola izdaje učeničku knjižicu od prvog do petog razreda, svjedodžbu o završenom šestom, sedmom, osmom i devetom razredu, uvjerenje o uspjehu učenika na kraju polugodišta od šestog do devetog razreda, svjedodžbu-prijevodnicu o prelasku učenika u drugu školu, diplomu učeniku generacije, pohvalnicu za odličan uspjeh i uzorno vladanje.

FENA