PRVA ŽRTVA U BIH Preminula starija ženska osoba

Bolnica koronavirus
Ilustracija

Potvrđen je prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Bosni i Hercegovini, a riječ je o žena koja je bila kronični bolesnik.

"Od pet poslanih uzoraka danas, potvrđena su nam dva pozitivna testa. Žena koja je imala više od 70 godina i koja je bila kronični bolesnik, umrla je u tijeku noći, a sada je potvrđeno da je bila pozitivna na koronavirus", rekao je direktor Županijske bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Istakao je i kako je drugi današnji pozitivan test, povezan s ranijim slučajem.

"Riječ je o supruzi muškarca, koji je hospitaliziran u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti, a on je inače bio drugi potvrđeni slučaj na koronavirus u gradu Bihaću. Mlađi muškarac je i dalje u teškom stanju, ali je trenutno stabilan", dodao je Havić.

Broj zaraženih u Bosni i Hercegovini porastao je na 93 osobe, od toga 45 osoba na području Banja LukeKonjic je s novim testiranjem drugi u državi sa 10 oboljelih, a iza njega je Mostar sa 7 potvrđenih slučajeva.

Zenica i Bihać trenutno imaju 4 oboljela, dok je u Čelincu, Sarajevu i Goraždu troje oboljelih. Tešanj i Laktaši imaju po 2 potvrđena slučaja.  Orašje, Srbac, Prnjavor, Ribnik, Modriča, Bosanska Dubica, Prijedor, Bijeljina, Derventa i Bosanska Gradiška imaju po jedan potvrđen slučaj koronavirusa.